La Seu de Manresa adequarà una nova oficina d'atenció al visitant per millorar l'atractivitat turística de la basílica. L'Ajuntament de Manresa i el bisbat de Vic han signat dos convenis de col·laboració per donar a conèixer el patrimoni de la basílica. Un d'ells és una subvenció de 50.000 euros que es destinaran principalment a finançar la nova oficina.

L'acord el van signar l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el rector de la basílica de la Seu, mossèn Jean Hakolimana, amb l'objectiu genèric de promocionar i donar a conèixer el temple manresà i, d'aquesta manera, promoure el turisme. A l'acte també hi va ser present el regidor de Turisme i Barris de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

Millora d'espais turístics

La subvenció de 50.000 euros la finançarà l'àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona. El segon conveni contempla l'aportació de 8.800 euros per part de l'Ajuntament per finançar despeses de personal d'atenció i també per millorar espais dedicats a les visites turístiques. És el cas de les guies, l'enllumenat dels diferents retaules de la Seu i l'accés al museu i a la cripta.

Segons l'Ajuntament de Manresa, les dues parts consideren d'especial importància des del punt de vista turístic el patrimoni històric, cultural i religiós de la basílica de la Seu. És un dels exemples més representatius del gòtic català i «un símbol d'especial importància de la capital del Bages».