D'ençà que van començar, les obres a la Baixada dels Drets han ofert diverses sorpreses, tant a nivell històric com arqueològic.

La primera troballa va ser la d'un carreró subterrani que era paral·lel al carrer de Sant Andreu. El van trobar quan van enderrocar la terrasseta situada sota la plaça dels Drets per accedir a un supermercat. L'enderroc va deixar al descobert dues entrades a baixos de la finca i l'accés a un antic car-reró sota les cases que estava tapiat i que arribaria fins al carrer de Cantarell.

El seguiment arqueològic també va possibilitar la localització, a tres metres de fondària, del primer paviment de l'actual Baixada dels Drets, del segle XVII-XVIII. També es va trobar una cisterna, una pica i un sobreeixidor, que devia actuar de punt d'abastiment públic, tenint en compte que estava a peu de carrer, sota del portal de Sobrerroca. Arqueòlegs.cat, l'empresa que va fer el seguiment arqueològic de les obres, va situar les restes al primer terç del XVIII. Es va decidir modificar el projecte per integrar-hi aquesta troballa.