Maria Cabrera Mata ha nascut el primer dia del nou any quan només passaven 29 minuts de la mitjanit i s'ha convertit, així, en el primer nadó del 2019 a casa nostra. La petita ha pesat tres quilos i 100 grams i fa 49 centímetres d'alçada.

Ha estat un part natural i ha tingut lloc a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Després d'aquest naixement, a l'hospital de Manresa n'hi ha hagut quatre més fins pels volts de les 9 del matí. L'Ayoub Hamdane, a la 1 i 46 minuts, que ha pesat 3 quilos i 800 grams i és fill de la Latifa i l'Abdellatif, tots dos del Marroc, que fa deu i quinze anys, respectivament, que viuen a Manresa i tenen dos fills més de 7 anys, Saad, i 4, Youssef; l'Ayan Doukkali, a les 4 i 48 minuts, que ha pesat 3 quilos i 200 grams, és fill de la Fatima Abadou i del Mohamed i té cinc germans més (Oumamima de 22, Khaulaud, 19; Asma, 13, Ali, 7 i Sirai, 5), i que viuen a Manresa; la Fàtima, a les 7 i 43 minuts i el darrer, l'Adam, a les 8 i 56 minuts.

A les 2 de la matinada i 6 minuts s'ha produït el tercer naixement de l'any a casa nostra, el del manresà Martí Almirón Ortiz. En aquest cas, a la Clínica Sant Josep de Manresa, on hi ha hagut un segon naixement a les 8 i escaig del matí. El Martí ha pesat 3 quilos i 160 grams.

La Maria, el primer nadó de l'any a Manresa i a la comarca del Bages, té una germana de 2 anys, l'Alèxia. Els seus pares són la Yaiza Mata Sastre, barcelonina, i el Sergi Cabrera Torres, manresà. Fa cinc anys que residèixen a Sant Fruitós de Bages. Ell és professor i ella, infermera. Es pensaven que podrien celebrar la nit de Cap d'Any amb la família, però a 2/4 de 8 del vespre d'ahir van començar les primeres contraccions, van anar a l'hospital i ja se'ls van quedar. El Sergi feia broma a Regió7 amb el comentari que, ja que és el primer nadó de casa nostra, si han de rebre algun detall no els anirien malament uns quants bolquers.

Tenint en compte que la mitjana de naixements en un dia a l'hospital de Manresa és de quatre i que encara hi ha marge perquè en neixin més abans de les 12 de la nit, el primer dia del 2019 podria ser una jornada de rècord a Sant Joan de Déu.