El Campi qui Jugui de Manresa és un saló per a la infància i la joventut, però els seus responsables maniobren per fer-lo més inclusiu i que les famílies puguin jugar plegades, i així cada cop més mares i pares deixin de ser simples acompanyants.

Amb aquesta filosofia, propiciada per l'aposta pels jocs de gran format, el Campi, que ahir va tancar les portes, ha atret a l'entorn de 9.500 visitants, segons la primera estimació realitzada.

El veterà certamen, enguany s'ha celebrat la 33a edició, ha oscil·lat entre 9.500 i 10.500 visitants en les darreres edicions.

Sílvia Ruiz, coordinadora del Campi, explicava ahir que quantitativament hi havia hagut un descens global d'assistents en relació amb l'edició anterior, però qualitativament «el públic ha sortit content, i que les activitats programades hagin agradat és molt satisfactori».

Aquests dies ha estat habitual veure infants i adults jugant plegats a les versions en gran format d'Operació, Mastermind o escacs, i per a la coordinadora del Campi qui Jugui aquesta és una «línia a seguir» perquè permet «compartir activitats» en uns moments que, com els progenitors saben perfectament, les noves tecnologies sovint allunyen els membres més joves de les famílies dels de més edat.

Jocs com el cedit pel Museu de Matemàtiques han complementat l'oferta de tallers, inflables i karts elèctrics sense oblidar la pista americana per a petits i la de grans, el room scape, la granja amb animals exòtics i els contacontes.

Ruiz ha fet un agraïment a les aportacions de Tirallongues, Xàldiga, l'Associació Internacional de Policia, ADF, els tastos de cafè gratuïts de Comerç Just i a tothom qui ha posat el seu gra de sorra perquè, novament, el Campi qui Jugui sigui una alternativa d'oci i d'educació en valors durant els dies de festes nadalenques per al conjunt de la família.