Aquest any no hi havia les càmeres de TV3, com l'any passat, però Manresa no va abaixar el llistó de la cavalcada dels Reis d'Orient. El recorregut dels tres Mags va ser un del més lluïts que es recorden, va conservar moltes de les novetats introduïdes el 2018 i també n'hi va haver de noves, com les coreografies i la il·luminació. La sensació de moltes de les persones que veien passar la cavalcada era que la comitiva dels Reis era integrada per més persones i més grups de música i ball. De fet, la cavalcada va tenir uns 900 participants.

El tram que va atreure més gent a les voreres per veure passar els els Reis d'Orient va ser el de la pujada per la carretera de Vic, el car-rer Àngel Guimerà -que estava atapeït i costava passejar-hi- i el passeig de Pere III. Va ser una desfilada per la ciutat molt animada, sobretot pel grup de batucada i els grups que oferien coreografies. Hi havia 17 carrosses, i ja les primeres, com la dels pirates, portaven un grup de ball que donaven un ambient encara més festiu.

Un cop els Reis, que tancava la comitiva pels carrers de Manresa, van arribar a l'altura de la plaça de Sant Domènec, van sortir de les carrosses i van fer el darrer tram del recorregut a peu per separat. Els nens els saludaven a peu de carrer. A la plaça Major, on dos dels grups participants van oferir fer més coreografies, els Reis van fer l'adoració al nen Jesús.

L'any passat, la plaça Major va ser el loc que es va omplir més per la retransmissió televisiva i enguany aquest punt de la ciutat no estava ple. La gent va preferir seguir el primer tram. L'alcalde, Valentí Junyent, va sortir a rebre'ls i, un cop al balcó del consistori, va recordar la situació política que viu Catalunya en el seu discurs. «Tinc dues peticions per als Reis. Una de país, per demanar més justícia, llibertat i solidaritat. Recordem que hi ha polítics privats de llibertat i exiliats. Pel que fa a la ciutat, demano que sigui més justa, cohesionada i que hi hagi més igualtat d'oportunitats», va dir.

El rei Gaspar va ser, després, qui va agafar la paraula en representació dels tres barbuts de l'Orient. «Fa dos mi anys que vam seguir una estrella fins a Betlem. Avui demano, pau i amor. Pau entre tots els homes, races i religions. Amor, perquè heu d'estimar els vostres dirigents, mestres, pares...», va destacar. Tot seguit els Reis van anar a repartir els regals per les cases de Manresa amb la clau que obre totes les llars.