La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) presenta avui a Manresa la nova Càtedra de Salut Mental. Serà a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia a les 5 de la tarda.

Hi haurà les intervencions del president de la Fundació Althaia i alcalde de Manresa, Valentí Junyent; del president de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Joaquim Arimany; el nou rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Josep-Eladi Baños; el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells; la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials, Marina Geli i del director executiu de la Càtedra de Salut Mental, el psiquiatre manresà Pere Bonet. El berguedà Miquel Vilardell, catedràtic de Medicina de la UAB, pronunciarà la conferència «Per què una càtedra de Salut Mental?».

Actualment la UVic-UCC disposa d'una desena de càtedres que tenen com a objectiu la recerca i la transferència de coneixement a la societat.