Els comerços catalans podran obrir portes aquest diumenge 13 de gener, coincidint amb el primer diumenge de les rebaixes d'hivern del 2019. És el primer festiu d'obertura autoritzada a Catalunya aquest any, segons el Departament d'Empresa.

A banda d'aquest diumenge, el Consell Assessor de Comerç ha consensuat set festius més en què els establiments tindran autorització per apujar les persianes. Es tracta del 7 de juliol (primer diumenge de les rebaixes d'estiu); el 12 d'octubre (Dia de la Hispanitat); l'1, 6 (Dia de la Constitució espanyola), 8, 15 i 22 de desembre. Els ajuntaments podran substituir dues de les vuit dates consensuades en l'àmbit català i afegir dos dies més, fins a un total de 10 dies d'obertura comercial autoritzada per al 2019.

A Manresa, les grans superfícies com Carrefour, Decathlon o AKI obriran les portes aquest diumenge, amb l'horari habitual.

A la zona centre de la ciutat els establiments associats a la UBIC (Unió de Botiguers i Comerciants) tenen llibertat per obrir els petits comerços, ja que l'associació inclou aquest dia al seu calendari.

Les botigues de roba com Zara i Berskha també obriran per donar el tret de sortida a les rebaixes.