La plataforma Primàries Manresa, que impulsa unes primàries obertes a tota la ciutadania, ja té més de 400 inscrits al registre de votants, que seran els que decidiran els membres de la llista electoral del número u al vint-i-cinc.

L'organització, que ha començat la fase de presentació del projecte a les entitats de la ciutat, espera seguir engruixint aquest registre fins al dia de la votació.

Primàries Manresa ja ha mantingut reunions amb diverses entitats de Manresa, entre aquestes la Federació d'Associacions de Veïns i el CDR de la zona oest de la ciutat, i en les setmanes vinents seguirà presentant el seu projecte a les entitats què tinguin interès a conèixer-lo.

A més, aquest dissabte el grup local va participar a Sabadell en una trobada nacional de grups que impulsen primàries arreu del territori que tenia per objectiu la formació i intercanvi d'idees.

Les primàries republicanes s'estan impulsant en prop de 100 municipis que representen més del 60% de la població catalana.

Diumenge, Primàries Manresa va ser present amb una parada a l'exterior de la presó de Lledoners, on els membres de la plataforma han informat i incorporat nous votants al registre.

El límit per presentar candidatures és el 7 de febrer a les 12 de la nit. Es durà a terme una campa-nya electoral entre els candidats del 9 de febrer al 22 de febrer. Finalment, la votació de les primàries tindrà lloc el 23 de febrer.