La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) té actualment 13 càtedres, la majoria de les quals relacionades amb les ciències de la salut. Dues tenen la seu central a Manresa. La de Salut Mental que es va presentar ahir, i que serà a la Fundació Althaia, i la Càtedra de Simulació i Seguretat dels Pacients, que coordina la Fundació Universitària del Bages. Com la de Salut Mental, aquesta última es va aprovar durant la reunió del Patronat de la UVic-UCC que es va celebrar l'estiu passat. En aquest cas la coordinadora és la degana de la facultat de Ciències de la Salut del campus Manresa de la UVic-UCC, Carlota Riera. El seu objectiu és fer recerca i transferir coneixement per reduir i prevenir els riscos associats a l'atenció sanitària i millorar la pràctica clínica i l'atenció integral als pacients.

Les altres càtedres tenen la seva seu majoritàriament a Vic. Són de Cures Pal·liatives; Serveis Socials; TIC i Salut; UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures; la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris; la de l'Aigua, Natura i Benestar, que té la seva seu al centre de l'aigua de Sant Hilari Sacalm; la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades; la de Bioètica; Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris; d'Educació Mèdica; i la Càtedra de Salut i Població.

La majoria estan associades a entitats públiques i privades. La de Cures Pal·liatives, per exemple, a l'Institut Català d'Oncologia. La de Sida amb l'Institut de Recerca IrsiCaixa i l'Hospital de Can Ruti, o la de Bioètica amb la Fundació Víctor Grífols i Lucas.