L'actual primer tinent d'alcalde de Manresa i candidat a l'alcaldia, Marc Aloy, explicarà el model de ciutat d'Esquerra Republicana per Manresa en un acte que tindrà la presència de Pere Aragonès, vicepresident del govern català, de Najat Driouech -primera diputada musulmana al Parlament-, de Gabriel Fernández -regidor sabadellenc d'origen uruguaià- i de la senadora sallentina Mirella Cortès.

L'acte es farà aquest dissabte a les 12 del migdia al parc de la Font del Gat, a la zona coneguda com la gespeta, a les Bases de Manresa, i serà el primer d'altres que la formació republicana està organitzant per difondre el leitmotiv del projecte que està construint per arribar a l'alcaldia de Manresa: «Trobar-se amb tothom i arreu de la ciutat per fer de Manresa una ciutat verda, una ciutat dinàmica i una ciutat de trobada».

Segons Aloy, l'eix fonamental del projecte d'Esquerra «no pot ser cap altre que la ciutadania. Amb tota la seva diversitat de cultures i de creences. Amb tota la seva complexitat i amb tota la seva riquesa. Hem de fer una Manresa amb igualtat d'oportunitats, de comunicació entre persones diferents. Una ciutat diversa i plural, de persones nascudes aquí o vingudes d'arreu; l'aposta d'Esquerra passa per treballar perquè tots els manresans se sentin partícips de construir la Manresa que volem».

En cas de pluja, l'acte es traslladaria a la sala d'actes de l'Ateneu Les Bases.