Una convocatòria d'un grup majoritàriament desconegut, Inspiració 2022, amb una finalitat difusa, un dimecres de gener a les 8 del vespre tenia tots els números per quedar-se en un intent naufragat més de bones voluntats, però no va ser així. Ahir, 130 persones van sortir de l'auditori de la Plana de l'Om conjurades perquè Manresa 2022 -la commemoració dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat- sigui una oportunitat de transformació espiritual, més enllà de física, de la capital del Bages i de tothom que vulgui pujar al carro del projecte.

La conclusió és que hi ha un grup de gent significatiu que ja en té prou d'individualisme competitiu, presses, mirades superficials de curta volada, immediatesa i solucions fàcils per a problemes complexos. I que anhelen transcendència, cogeneració d'idees, visió estratègica per enriquir-se espiritualment i no econòmicament.

La prova és que la proposta era més complexa que la majoria de les que circulen vertiginosament a una velocitat proporcional a la que tarden a desaparèixer sense deixar rastre. I la gent present a la sala la va agafar al vol.

El dia 14 de febrer hi ha una altra convocatòria, a les 7 de la tarda a l'antic col·legi Sant Ignasi, i els conjurats esperen engruixir les seves files.

Diuen que les oportunitats s'han d'aprofitar i hi ha un gruix de persones que estaven esperant la de fer de Manresa 2022 un motiu perdurable d'inspiració.