Una llum groga que entra per una porta i remarca la silueta de la rosassa del Carme. Uns cascos medievals. Una escultura de fusta que s'ha convertit en un cartell on es mostra una mà que camina. Són les imatges d'enguany de la festa de la Llum, la fira de l'Aixada i la Transèquia, respectivament. Se celebraran a partir de mitjans de febrer. S'han presentat aquest dijous al migdia a l'Ajuntament de Manresa.

La festivitat de la Llum començarà el 15 de febrer amb el pregó infantil i l'institucional, i s'acabarà el 10 de març amb la Transèquia. Entremig, els dies 23 i 24 de febrer hi haurà l'Aixada.

Els administradors de la Llum d'aquest any és la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Dues dissenyadores vinculades a l'entitat van elaborar diverses propostes per ser la imatge del cartell de la Llum d'enguany. La imatge escollida, obra d'Anna Villegas, es va triar en una votació de les Associacions de Veïns federades, l'Associació Misteriosa Llum, la Fundació Aigües de Manresa i l'Ajuntament de Manresa.

Representa una llum groga que entra per una porta i que il·lumina una rosassa. La idea que vol transmetre és una porta oberta de qualsevol casa i de qualsevol veí o veïna de la ciutat que deixa entrar tothom a casa seva, atès que és la federació de Veïns qui administra la festa.

La imatge de l'Aixada és obra de la dissenyadora Anna Martí i el fotògraf Jordi Preñanosa. A partir d'una imatge de Preñanosa on es veuen diversos cascos medievals, Martí va dissenyar el cartell «molt identificatiu de l'essència de la fira» que com en altres edicions conserva l'antic escut de Manresa.

El cartell de la Transèquia és de Berni Puig i la fotògrafa Anna Benet. Es tracta d'una escultura de fusta del propi Puig que s'ha convertit en cartell amb una mà que camina al costat de la Sèquia «com a element universal».

A l'acte de presentació dels cartells, que marca l'inici dels preparatius de la celebració de la Llum, hi han participat també la regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas; el president de l'Associació Misteriosa Llum, Valentí Tatjé; el tresorer de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Faustí Figuls; el president de l'Associació Manresa de Festa, Joan Orriols; i la directora de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i coordinadora de la Transèquia, Laia Muns.

No s'ha avançat cap detall de la Llum d'enguany. Segons Comellas, serà «el màxim de lluminosa i lluïda». Ha afirmat que la «Llum mai no pot pedre la seva essència. De festes majors n'hi ha moltes, però de la Llum només la de Manresa.