Els taxistes de Manresa i de les poblacions de l'entorn s'han afegit a les protestes del sector que se centralitzen a l'Àrea Metropolitana i han decidit que els pròxims dies només faran serveis mínims sanitaris i de transport escolar. La resta no es cobriran en solidaritat amb les protestes que els taxistes porten a terme a Barcelona i també a Madrid pel conflicte que mantenen amb el sector VTC, lloguer de vehicles amb conductor, i especialment amb les plataformes Uber i Cabify.

Segons ha explicat a Regió7 el representant a la Catalunya Central del Sindicat del Taxi a Catalunya (STAC), Manel Carrillo, a partir d'ara no es cobrirà cap servei que no sigui sanitari o bé relacionat amb transport escolar. Per a Carrillo, en el cas de Manresa i el Bages «no volem fer marxes lentes, ni res, però és un problema que ens afectarà a mitjà termini», ha alertat. Carrillo i taxistes del Bages van ser aquest diumenge a les protestes que hi va haver a Barcelona. Per a avui és previst que un grup de taxistes de la comarca es desplaci a Barcelona per participar en una marxa lenta que creuarà la ciutat. «Llavors si algú s'hi vol quedar, s'hi quedarà».

El dirigent sindical de STAC insisteix que la problemàtica amb les plataformes com Uber i Cabify «ens afectarà tard o d'hora, per això ens hem afegit a les protestes. També és la nostra lluita»

Carrillo es queixa que Uber i Cabify rebenten preus, que en alguns casos no utilitzen cotxes de luxe tal com anuncien sinó «que fan servir els mateixos models dels taxistes», i a més a més apugen el preu en funció de la demanda. «No és un servei de luxe. On és la categoria VTC?». El sector del taxi «ha rebut moltes bastonades, ha dit prou i ara surt al carrer».

El juliol passat ja hi va haver protestes, i divendres passat es va tornar a convocar vaga al sector davant la proposta de la Generalitat que els serveis Uber i Cabify s'haguessin de sol·licitar amb un mínim de 15 minuts d'antelació. Per a Carrillo això «és una presa de pèl. És el que tarda un taxi normal perquè fem servir la mateixa tecnologia que ells». S'haurien de contractar amb hores d'antelació, opina.

A les protestes del juliol passat també s'hi van afegir alguns taxistes de Manresa. En aquella mobilització alguns van fer vaga i altres només van prestar serveis dins la ciutat. No oferien viatges a Barcelona ni a l'aeroport. Aquesta vegada tant Taxis Manresa com Radiotaxi Manresa i l'Associació de Taxistes de Manresa i del Bages només faran els esmentats serveis mínims relacionats amb la sanitat i els que fan transport escolar. (Més informació aquí.