Dos-cents professors prendran part dijous a 2/4 de 7 de la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa en una jornada orientada a que l'educació emocional formi part de les seves habilitats per educar.

Batejat com Emotour, comptarà amb la participació de la manresana Eva Bach, pedagoga i escriptora; Montse Jiménez, professora de Secundària i formadora; Jordi Amenós, terapeuta i formador en creativitat; Laia Casas, mestra experta en neurociència i Cristina Gutiérrez, educadora emocional i directora de La Granja.

La Granja és l'organitzadora de l'acte. La Granja, Ability Training Center és una granja escola situada a Santa Maria de Palautordera, per on passen cada any més de 18.000 infants i joves d'escoles de tota Catalunya. Arrel del que afirmen que és un augment de les carències emocionals dels infants (pors, baixes autoestimes, inseguretats, etc.) i de la manca de recursos del sistema educatiu, ha desenvolupat durant 12 anys un mètode basat en l'educació emocional. Compromesa amb l'educació comparteix el seu coneixement amb el sector educatiu, amb iniciatives com la de l'Emotour.

Després de la primera edició on es donaven eines útils i pràctiques sobre 4 dels reptes que més preocupaven als mestres: els infants sobreprotegits, com relacionar-se amb les famílies, entendre's amb els companys del claustre i els adolescents, en aquesta segona edició es fa un pas més i les conferències tractaran de:

  • Els motius pels quals els mestres han de tenir cura de les seves emocions per ser influencers dels seus alumnes. Amb Eva Bach i Montse Jiménez.
  • D'on venen les idees per potenciar i entendre la creativitat. Amb Jordi Amenós.
  • La neurociència per transformar l'educació. Amb Laia Casas.
  • Com introduir l'educació emocional a l'aula per entrenar als infants per a la vida. Amb Cristina Gutiérrez Lestón.

Una de les novetats d'aquest any és la certificació per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a curs semipresencial pels docents, amb un curs online complementari de 13 hores. Més informació clicant aquí.