L'organització Constituents per la Ruptura (CxR) s'ha adherit al procés de Primàries Manresa per escollir en una votació oberta candidats independentistes a les eleccions municipals del maig vinent. Dos membres de l'organització rupturista, Joan Gil i Fina Casals, ja han anunciat la seva candidatura. És la cinquena formació que s'afegeix al projecte després de Demòcrates per Catalunya, Solidaritat, MoVem i Reagrupament.

Constituents per la Ruptura es defineix com una una organització política rupturista, d'esquerres i independentista d'àmbit català, que participa de la lluita política institucional i de les mobilitzacions socials populars per construir la República catalana independent pel 90% de la població.

Afirma que ho fa treballant des de l'interior d'altres grups i partits polítics com la CUP-Crida Constituent o Procés Constituent, i col·laborant amb grups com Som Alternativa (l'escissió de Podem Catalunya liderada per Albano-Dante Fachin) o sectors de l'espai dels Comuns com Sobiranistes o Desbordem. I en aquestes eleccions municipals, CxR valora molt positivament el projecte Primàries Catalunya en que un grup nombrós de l'associació política també hi participa.

El cercle de CxR de la Catalunya Central va decidir posar a votació entre els seus membres la possibilitat d'adherir-se a l'impuls, organització i difusió de Primàries Manresa, amb la qual cosa tan CxR Catalunya Central com CxR a nivell nacional català dóna suport polític a la iniciativa de Primàries a la ciutat de Manresa. L'adhesió dels rupturistes es va formalitzar en una reunió amb Primàries Manresa.