El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presidirà aquest dijous, 31 de gener, la presa de possessió del nou rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Josep-Eladi Baños.

L’acte, que començarà a les 12 del migdia a l’Aula Magna de la UVic-UCC, a l’edifici Torre dels Frares, a Vic. També inclourà les intervencions de la presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i alcaldessa de Vic, Anna Erra, del rector sortint, Joan Masnou, i del mateix Baños, que assumirà el càrrec i rebrà la medalla institucional de rector, el sisè de la UVic-UCC.

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) va aprovar el desembre passat el nomenament de Josep-Eladi Baños com a nou rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) després que el Claustre validés la seva candidatura amb un suport d’un 79,4%. Els patrons van votar per unanimitat la proposta que va presentar la comissió de selecció, entre els quals hi ha representació de l’Ajuntament de Manresa, a l’executiva del Patronat després de rebre 13 candidatures i se’n seleccionessin, inicialment, tres.

El nou rector agafa el relleu de Joan Masnou, que ha liderat la institució des del mes de juliol com a rector en funcions després que el candidat Oriol Amat renunciés a ser-ho, per motius personals, a finals del mes de juny. Amat havia de substituir Jordi Montaña, que el mes de juliol acabava el seu segon mandat com a màxim responsable acadèmic de la UVic-UCC.

Josep-Eladi Baños Díez (Sabadell, 1958) és doctor en Medicina i catedràtic de Farmacologia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És director del Grup de Recerca Educativa en Ciències de la Salut (2017) i del Programa Margalida Comas per a l’excel·lència docent de les universitats catalanes de la Generalitat de Catalunya (2017). En l’àmbit de gestió ha estat vicerector de Docència i Ordenació Acadèmica (2005-2013) i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida (2004-2005).

Va ser professor de Farmacologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-2002), professor visitant a la Universidad de Chile (2003-2011) i associat de la Bloomberg School of Public Health de la Johns Hopkins University (2009-2011).

És expert en l’àmbit de la innovació docent i està especialitzat en l’aplicació de models d’aprenentatge basat en problemes i en l’ús de les humanitats (cinema, literatura i sèries de televisió) en la docència. És autor o coautor de més de sis-centes publicacions.