El mes de gener, el Servei Local de Català de Manresa ha iniciat nous cursos de català per a adults. Els grups de català bàsic i elemental estan formats per persones de procedència diversa, les quals, a més d'assistir a les classes lectives, tenen la possibilitat de participar en el Voluntariat per la Llengua per reforçar l'aprenentatge oral de la llengua.

El VxL és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que posa en contacte persones que parlen habitualment català (voluntaris) i persones que l'estan aprenent amb l'objectiu que es trobin com a parelles lingüístiques una hora a la setmana per conversar en català. D'aquesta manera, els aprenents poden millorar la fluïdesa a través de pràctiques que es desenvolupen fora de l'aula d'una manera més informal, relaxada i distesa.

Per tal de poder dur a terme l'activitat, es necessiten persones voluntàries amb ganes de conversar, ajudar i conèixer persones que volen fer servir la llengua. La inscripció és oberta tot l'any i es pot fer en línia a través de www.vxl.cat o enviant un correu electrònic a mtroig@cpnl.cat.

L'acte d'inici d'aquesta nova edició serà el dilluns, 18 de febrer, a les 17.30 h al Centre de Normalització Lingüística Montserrat (passeig de Pere III, 68, entrada per la plaça Onze de Setembre).