Amb la seva bicicleta elèctrica estratègicament situada a peu de tarima, amb jersei vermell, bloc de notes de tapes vermelles i decoració del mateix color, Felip González va adreçar-se a l'auditori per assegurar que, a Manresa, «no ens podem conformar amb anar fent, a la ciutat li cal més lideratge».

Un lideratge «que no sigui de donar ordres i fent por perquè es compleixin ni d'amagar els problemes o camuflar-los».

Va posar l'edifici Impuls com a prova que l'acció de govern no havia estat correcta perquè s'havia deixat perdre «una milionada» en subvencions, també es va referir «a la distracció dels 75.000 habitants» i la consegüent pèrdua de transferències de l'Estat.

I va dir que CDC i ERC tenien «un problema seriós amb les contractacions» que havia donat com a resultat la paralització de la inversió, també milionària, en millora de l'enllumenat, la reforma del museu comarcal i, també, amb la inversió al camp de futbol de la Pirinaica.

Per contra, González va defensar la responsabilitat del PSC tant al govern com a l'oposició, en pactar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal o el Pla d'Habitatge, situar-se al costat dels que no es volien aixecar de la taula fins que es passés «de 16 beques menjador completes a 800».

L'alcaldable socialista va lamentar que «la gent del Centre Tecnològic de Manresa no s'hagi sentit defensada pel seu Ajuntament» i va avançar que en el seu programa electoral es posarà èmfasi no només a no deixar perdre oportunitats sinó a generar-ne de noves «en més places de residència pública i en més bus urbà. En fer més i millor».