La Festa de la Llum començarà el 15 de febrer a les 11 del matí amb al pregó infantil al saló de sessions de l'ajuntament de Manresa. Es clourà el 10 de març amb la popular Transèquia. Entremig, el cap de setmana del 23 i 24 de febrer se celebrarà la Fira de l'Aixada.

Segons va explicar ahir la regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas, de festes majors n'hi ha a tot arreu, «però de Festa de la Llum només hi ha la nostra. Per la seva singularitat i tot el que explica, ens identifica com a ciutat i com a manresans». Enguany se li vol donar el sentit que Manresa és una ciutat de llum i concòrdia, va afirmar.

Enguany el dia 20, vigília de la Llum, estarà especialment carregat d'actes. Hi haurà la Manresada, amb la participació d'un miler d'alumnes de secundària. A la tarda la Marxa de les Mil Canes des del parc de l'Agulla fins al Carme. Aquest any farà parada a la Ben Plantada perquè tothom qui vulgui s'hi afegeixi amb torxes. També els Jardins de Llum, l'encesa de la Nova Llum al Centre Històric, la representació del Misteri de la Llum al Carme i a continuació processó d'espelmes fins a la plaça Infants i plaça Europa on hi haurà l'espectacle de llum i so. A 2/4 de 10 del vespre es durà a terme al Kursaal la darrera ponència del cicle «Manresa des d'una altra mirada, que parlarà de cultura amb la participació del músic manresà Natxo Tarrés i l'actor Quim Masferrer.

El dijous 21 de febrer, festivitat de la Llum, hi haurà els actes tradicionals com la missa al Carme que aquest any presidirà el bisbe de Vic, Romà Casanovas. Posteriorment hi haurà la pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme a càrrec de la colla castellera Tirallongues, tronada a la plaça Major i la ballada de la imatgeria.

L'Aixada prendrà el relleu de la Llum els dies 23 i 24 de febrer, però les activitats emmarcades en la festivitat continuaran fins al 10 de març amb la Transèquia.