Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i vinculat a diverses entitats, el manresà Marc Olivé ha presentat la seva candidatura a encapçalar la llista de Primàries per Manresa que es votarà el pròxim 23 de febrer. Assegura que ho fa amb l’objectiu de liderar un projecte «que no s'avergonyeixi de parlar d'independència».

Olivé ha assegurat que fa aquest pas amb il·lusió, i que sempre ha vist com un gest de responsabilitat i altruisme dedicar temps i esforç a la comunitat i a les entitats en que participa. «Arribo a aquest punt de forma coherent amb la meva manera de viure, he col·laborat molts anys en diverses associacions i entitats i he acumulat una experiència i capacitat de treball que penso dur a l'ajuntament».

Apel·la a la unitat ciutadana per fer la independència de Catalunya. «No podem deixar les coses importants en mans dels polítics de carrera, i la independència menys». Segons el seu punt de vista procés «està ple d'enganys i trames ocultes dels partits per aconseguir l'hegemonia del poder autonòmic, i cal més que mai que totes les persones que demanden unitat tinguin clara la llista que han de votar a les eleccions municipals». Els propers dies anirà desgranant les idees i eixos de treball que aportarà al procés participatiu per elaborar el programa de la llista independentista.

En l’àmbit associatiu ha estat implicat amb l’AMPA de l’escola La Flama,i va ser president de l’associació TIC3 d’empreses tecnològiques de la Catalunya central. Va participar activament en la campanya de ManresaxSí al referèndum de l'1 d'octubre, i ha estat membre col·laborador del secretariat de l'ANC Manresa, que ha deixat per presentar-se a les Primàries.

Les votacions obertes per escollir els candidats a la llista de Primàries se celebraran els dies 23 i 24 de febrer. Ja hi ha més de 400 inscrits que tenen dret a vot.