Més d'un miler de persones, segons l'estimació de la Policia Local, s'han concentrat a la plaça Major de Manresa seguint la convocatòria realitzada per l'ANC amb el suport dels CDR de Manresa, Òmnium, Esquerra Republicana, la CUP i el PdeCAT.

Primer el el regidor de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso Jordi Pesarrodona i, després, Pep Peraire, com a membre del secretariat de l'ANC Manresa, s'han adreçat als assistents, que han exhibit cartells de "Fake Justice".

La desconfiança cap a la imparcialitat del procés judicial als presos independentistes ha estat el missatge transversal de l'acte, en el què oradors i assistents han exigit a crits l'absolució dels encausats.

Amb fotografies dels líders independentistes, estelades de totes mides i llaços i mocadors grocs el crit unànime ha estat "llibertat presos polítics".

Pesarrodona ha advertit que el moviment independentista no es quedarà de braços plegats si es confirma que la sentència judicial "ja està escrita" i el que es persegueix és un escarment al moviment social per la independència de Catalunya. Pesarrodona ha dit que "el dia ha començat plorant" no només per la pluja sinó per la tristesa de veure desfilar els furgons policials amb els líders polítics i socials.

Però ha assegurat que davant aquesta "ignomínia" ells "estan forts" i no van a defensar-se sinó a acusar l'estat espanyol per la repressió desplegada. Ha recordat una conversa mantinguda amb Jordi Cuixart a l'interior de la presó de Lledoners: "em va dir que seran ells els que acusaran l'Estat, que no acceptarà cap indult", perquè no és culpable, i si són condemnats el que caldrà fer és que sigui el conjunt de l'independentisme el que entri a la presó.

Primer Pesarrodona i després Peraire han fet una crida a seguir la vaga general i aturar el país per demostrar als presos que no estan sols. El membre del secretariat de l'ANC ha alertat que la repressió de l'aparell de l'Estat va a tota màquina i, també, s'ha adreçat als Mossos d'Esquadra perquè "rebaixin la seva agressivitat: no cal", ha dit.

Ha assegurat que "després d'haver posat l'Estat contra les cordes" era l'hora "de guanyar-nos la llibertat".