L'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa ha tornat a viure intensament una nova edició del Gastrofòrum.

Aquesta iniciativa dirigida als alumnes de Cuina i Gastronomia, Serveis en Restauració, Pastisseria i Direcció de Cuina, desenvolupa un programa molt complet: xerrades, activitats, tallers, tasts, demostracions de professionals i empreses del sector de l'hoteleria, passes de films, ponències relacionades amb la gastronomia i té com a colofó el concurs de cuina i serveis, sommelieria i pastisseria, on els alumnes de l'Escola d'Hoteleria, en grups de quatre (dos

cuiners/res i dos cambrers/res) han de cuinar i servir un plat i unes postres, juntament amb el servei d'un còctel i un maridatge de vins.

Com a innovació en aquesta edició, es va realitzar un Concurs Fotogràfic, on els alumnes a través de les xarxes i amb el #GastrofòrumJoviat, podien demostrar quin havia estat el seu aprenentatge personal, durant aquests dos dies, amb una imatge el màxim d'artística possible.

En l'edició d'enguany algunes de les xerrades i ponències més importants han estat de la mà de:

  • DAVID ANDRÉS: cap de cuina del ABaC Restaurant*** de Jordi Cruz i propietari del restaurant Somiatruites d'Igualada.
  • JOSEP MARIA RIBÉ: professor de la Xocolata Academy de Vic i tècnic de la marca Callebaut. Proclamat al 2004 Mejor Joven Maestro Pastelero de España i un any més tard aconsegueix el títol de Mejor Chocolatero.
  • JOSEP TORT: exalumne, ha estat cuiner del Grup Barri (conjunt de 6 restaurants que l'Albert Adrià al costat dels germans Iglesias lideren a Barcelona), i actualment inicia un projecte a Mallorca.
  • MOLI DE GER: Empresa familiar ubicada a la Cerdanya que treballa poques varietats de formatge per extreure'n la màxima qualitat. Entre elles el conegut Tupí, Roques Blanques...
  • JORDI GARRIDO: exalumne, antic cap de cuina del restaurant Mas Torrent i del restaurant Miramar entre d'altres... Actualment és presentador programa Joc de Cartes de la TV Valenciana.
  • JORDI LLOBET: exalumne i cap de cuina del Restaurant l'Ó* del Món Sant Bent.
  • QUICO PALOU: exalumne i apassionat de la cocteleria i de la màgia, és per això que fusiona moltes de les seves elaboracions amb aquest art.
  • POL ANTER: alumne del Grau Superior de Direcció de Cuina, que acaba d'arribar de Shangai i va realitzar una xerrada sobre pastisseria.
  • UNILEVER: ponència del xef Salva Garcia amb productes innovadors de l'empresa Unilever.
  • ARNAU MUÑÍO: exalumne, cap de cuina i propietari del restaurant Direkte Boqueria (restaurant de fusió entre la cuina catalana i l'asiàtica). Premi a Cuiner de l'Any 2018.
  • UTSET: amant dels ganivets amb botiga a Badalona, especialitzat en l'esmolat a mà alçada i divulgador dels bons hàbits pel manteniment dels ganivets.
  • FORMATGES MONTBRÚ: xerrada a càrrec de Martí Padrisa, exalumne que treballa en aquesta empresa de formatges artesans d'alta qualitat. Paral lelament el Martí té · un llarg bagatge a l'hoteleria.
  • OLIS MITJORN: Xerrada amb tast d'olis de qualitat.
  • SERGI FIGUERAS: Millor sumiller de Catalunya i Espanya el 2012. Fundador de Thunder wine Makers d'assessorament i elaboració de vins a mida. Col·laborador del restaurant Das 1219 de Girona i professor de sumileria de Joviat.
  • RICARD BORRÀS: exalumne i propietari del restaurant Das 1219 de Girona.
  • ROBERTO HOLZ: xef executiu de l'Hotel Princesa Sofia, acompanyat del cap de cuina Jordi Cuiran, exalumne.
  • FOTOGRAFIA ANDREU: L'Andreu és el fotògraf de l'escola, i va presentar una demo per parlar de fotografia gastronòmica i l'impacte de les fotos a les xarxes socials.

Tallers especials

Els professors de l'Escola d'Hoteleria van complementar el programa del Gastrofòrum amb tallers i xerrades especials.

Les ponències han estat «obertes», igual que en l'edició de l'any passat, de manera que els alumnes de l'Escola d'Hoteleria Joviat, han pogut apuntar-se a les que els ha resultat més interessants.

El Gastrofòrum ha contribuït que els alumnes visquin aquests dos dies, plens a vessar d'experiències, coneixements, creixement personal i de compartir, amb l'hoteleria i tots els seus vessants, com a eix integrador.