La creació d'un itinerari botànic al parc de Puigterrà, una cargolada popular que se celebrarà a la plaça Sant Domènec i un espectacle de so i llum sobre la Muralla del Carme, al tram de la plaça Europa, són les principals novetats de la Festa de la Llum d'enguany. Ahir es va presentar públicament el programa d'actes. Enguany es vol emfatitzar que Manresa és una ciutat de concòrdia, com l'acord que el 1345 van signar el rei Pere III, el bisbe de Vic i els lletrats de Manresa que va permetre construir la Sèquia.

L'itinerari botànic s'inaugurarà el 15 de febrer al migdia al parc de Puigterrà. S'hi plantaran 10 tipus arbres que ara no hi ha i mitjançant uns rètols es comentaran les seves característiques. El mateix es farà amb 27 més que hi ha al parc amb la idea que sigui un recurs didàctic per a les escoles i també per als ciutadans en general que es pugui anar ampliant cada any. Pel que fa a la cargolada popular es durà a terme el dissabte 16 de gener a partir de les 12 del migdia a la plaça de Sant Domènec. Els tiquets per menjar cargols es poden adquirir a les associacions de veïns per 5 euros. També se'n vendran el mateix dissabte a la plaça. Són dues activitats organitzades directament pels administradors de la Llum d'enguany, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Segons el president de l'entitat, Antoni Erro, s'han concebut amb la voluntat que es repeteixin cada any.

L'espectacle de so i llum se celebrarà el dijous 20 de febrer cap a les 9 del vespre, un cop s'acabi la representació del Misteri de la Llum a l'església del Carme. El suport de l'espectacle serà la Muralla del Carme, el tram de la plaça Europa, «per simbolitzar la llum i l'acte de concòrdia» del 1345, va dir ahir el president de l'Associació Misteriosa Llum, Valentí Tatjé. Va avançar que l'espectacle serà breu però molt intens.