En el torn de preguntes de la xerrada sobre la segregació va quedar clar que molts pares encara tenen dubtes sobre si una aula amb un percentatge molt alt d'alumnes amb un baix rendiment escolar no influeix de cap de les maneres en els resultats acadèmics del fill. L'educador social de la UVic era taxatiu i assegurava que les xifres ho corroboren, i afirmava que «els bons estudiants són de sucre i, per tant, no obtenen pitjors resultats». En les intervencions, alguns pares van deixar palès que aquests recels porten que hi hagi moltes famílies que vulguin matricular els fills en «escoles de la perifèria més petites».

Collet va demanar a les famílies que no facin cas dels rumors i que consultin les dades i els projectes educatius de les escoles. També va afegir que, malgrat Manresa no té una segregació important a les escoles, sí que «queda marge per millorar».

Famílies interessades

La matinal organitzada per la XAFEP va atraure un centenar de persones a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera. A part de les intervencions, famílies que en el proper curs han de matricular els fills a alguna de les escoles de primària de la capital del Bages van tenir l'oportunitat de preguntar als responsables del centre sobre el projecte educatiu que estan aplicant. «Estem satisfets perquè aquest any molts directors anaven acompanyats de la resta de l'equip directiu. Els ha interessat la temàtica en què hem centrat la intervenció d'obertura», explicava a Regió7 Yolanda Delgado.

«La jornada vol posar de manifest que totes les escoles poden ser una bona elecció i que no se n'ha de descartar cap si abans no hi ha hagut un esforç per conèixer-les i saber quin són els seus projectes educatius», remarcava. Els responsables dels centres van poder parlar ahir amb les famílies.