Quines són les principals necessitats formatives que requereix la seva empresa?

Actualment, necessita operaris formats en el món tecnològic. També és imprescindible tenir coneixements en matèria d'ofimàtica i estar familiaritzat amb les tecnologies actuals.

A banda dels coneixements tècnics, quines són, segons vostè, les qualitats més importants què ha de tenir una persona per treballar a la seva empresa?

Necessita persones amb capacitat de treballar en equip, persones polivalents capaces d'adaptar-se als canvis tecnològics i als propis del procés. El valor que es destaca més en les persones que treballen a la Foneria Condals és el compromís en totes les àrees, ja sigui en relació amb el client, els accionistes, els proveïdors, la societat i el medi ambient.

Creu que l'FP respon a les seves necessitats?

En la situació actual del mercat laboral, tenim problemes per nodrir-nos de persones qualificades que compleixin el perfil que demanem. No és gens fàcil trobar candidats preparats per incorporar a planta d'una forma ràpida.

Quines aptituds i qualitats pensa que té Meritxell Díaz, i què el va fer decidir escollir-la per al seu projecte d'empresa?

És una treballadora exemplar per a tota la plantilla i, especialment, per a les dones. Des que va començar a treballar a Condals (ben joveneta), sempre ha evidenciat el seu compromís vers l'empresa. Ha passat per diferents llocs de treball i, durant aquesta etapa, ha estat capaç d'identificar les seves mancances formatives i posar-hi remei combinant els estudis amb la jornada laboral. Avui en dia no és fàcil tenir treballadors amb les aptituds i els coneixements que té la Meritxell, i per aquest motiu estem molt contents que formi part del nostre equip.

Cap on creu que s'haurien d'encaminar els estudis d'FP?

Crec que s'haurien d'ajustar una mica més a la realitat industrial actual. Mantenim contactes amb diferents centres formatius, universitats, etc., però, penso que falta comunicar d'una forma més eficient les nostres necessitats.