L'empresari Sebastià Catllà, en l'apartat individual, i la Comunitat de Sant Egidi, en el col·lectiu, seran guardonats amb el premi Sèquia, que enguany compleix la seva tercera edició. La distinció la impulsa la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa per reconèixer persones i institucions que treballen amb actitud positiva i constructiva en benefici del progrés de la societat manresana i que són continuadors de l'esperit dels impulsors de la Sèquia. El lliurament del premi, una escultura de l'artista manresà Ramon Oms, es farà el proper 26 de febrer, a les sis de la tarda, al Museu de la Tècnica.

Catllà és fundador del Celler Collbaix, president del grup Oliva Torras i actualment president de la Fundació Ampans. El jurat ha considerat que connecta amb l'esperit dels manresans del segle XIV per la seva actitud emprenedora, tant en l'àmbit social com econòmic, i en la predisposició a liderar amb fermesa projectes innovadors en benefici de la ciutat.

La Comunitat de Sant Egidi està formada per persones que treballen voluntàriament per promoure la cultura de la convivència amb l'objectiu de construir una societat més justa i solidària per a tothom. Impulsa programes per atendre la infància, ancians sols i/o malalts, migrants, discapacitats, sense sostre o presos. El jurat ha entès que l'entitat mereix el guardó pel seu compromís, la seva pro activitat i pel treball generós i anònim que desenvolupen en favor de la millora del benestar, la qualitat de vida i la dignitat de les persones més febles.

En les dues edicions anteriors els premis es van lliurar a Pere Garcia (a títol pòstum), la Cooperativa Mengem Bages, al metge i investigador Pere Joan Cardona i a la Coral Infantil de les Escodines.