L'Ajuntament de Manresa ha dut a terme una sessió informativa per presentar un nou projecte adreçat a la dinamització i professionalització del treball de la llar i de les cures, «Llars i cures, feines dignes».

Aquests treballs comprenen les feines de neteja, cures d'infants i familiars, i totes les feines de suport a la família i a la llar. Aquestes feines són avui assumides per persones, majoritàriament dones i migrades, amb unes condicions de precarietat i desprotecció especialment dures. Com a treballadores del règim especial de la llar, no tenen equiparades les seves condicions laborals a la de la resta de persones assalariades.

El projecte «Llar i cures, feines dignes» busca incentivar l'ocupació de qualitat en tot el sector de l'economia de les cures. Això es pretén aconseguir través de la sensibilització de la població, la creació de recursos ocupacionals per a les professionals del sector, i el suport i dinamització de la demanda d'aquests serveis, sota empreses o projectes que garanteixin unes condicions de treball dignes. El projecte forma part de les accions incloses dins el Pacte de Ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social, i dins el Pla d'Igualtat, per reconèixer el treball vinculat a la cura de persones i la no precarització de les feines eminentment femenines.

L'Ajuntament oferirà eines per millorar la formació mitjançant recursos ocupacionals adaptats. Es duran a terme tutories i entrevistes personals, tallers de coaching i intel·ligència emocional, recerca de feina, apoderament grupal, reparacions bàsiques a la llar, competències clau, característiques i funcionament del règim especial de la llar, formes i possibilitats dins l'emprenedoria col·lectiva, entre d'altres.

També hi haurà accions de suport a projectes i sistemes de contractació que garanteixin unes condicions laborals dignes. Es buscarà promoure la creació d'una empresa d'inserció i d'una iniciativa d'economia social, com també d'empreses que es comprometin a garantir unes condicions laborals dignes.

Per a més informació podeu escriure allaricures@ajmanresa.cat o anar al Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO) o trucar per telèfon al 93 877 64 90.