L'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa va tornar a organitzar una nova edició del Gastrofòrum. Aquesta iniciativa és dirigida als alumnes de Cuina i Gastronomia, Serveis en restauració, Pastisseria i Direcció de cuina, i desenvolupa un programa amb xerrades, activitats, tallers, tastos, demostracions de professionals i empreses del sector de l'hoteleria.

També hi ha projeccions de films, ponències relacionades amb la gastronomia i té com a colofó el concurs de cuina i serveis, sommelieria i pastisseria, on els alumnes de l'Escola d'Hoteleria, en grups de quatre, han de cuinar i servir un plat i unes postres, juntament amb el servei d'un còctel i un maridatge de vins.

Com a novetat, en aquesta edició es va fer un concurs fotogràfic, on els alumnes a través de les xarxes i amb el #GastrofòrumJoviat podien demostrar quin havia estat el seu aprenentatge personal, durant els dos dies que va durar, amb una imatge el màxim d'artística possible.

En l'edició d'enguany, algunes de les xerrades i ponències han comptat amb personalitats reconegudes de l'àmbit de la gastronomia a Catalunya.