En declaracions a aquest diari, l'exconseller d'Universitats i Empresa assegura que el motiu de la causa contra la seva persona és que «ja m'estaven buscant pels càrrecs que vaig tenir al Govern d'ERC en el passat i per haver posat en dubte la neutralitat de l'Estat davant els atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. Creuen que ara per primer cop em poden adjudicar un delicte i ho estan aprofitant».

A més, apunta, el seu nom és un dels que apareixen en una llista «d'interès» per a la investigació de l'1-O elaborada per la Guàrdia Civil: «Allà ja em van posar la diana», denuncia. Sobre els seus missatges a Twitter arran dels atemptats, explica que «posar en dubte la no responsabilitat de l'Estat davant d'aquells fets em va significar una allau d'atacs i amenaces, algunes de mort».

La seva defensa presentarà dilluns al·legacions al recurs de la fiscalia contra l'arxivament de la causa. Nega que Huguet conegués que la secretària era testimoni protegit i que no va fer el retuit per «pertorbar el sentiment de seguretat i tranquil·litat de la testimoni». Empara la piulada en el dret a la llibertat d'expressió i insisteix que el fet que va motivar la denúncia «es limita a la difusió d'una informació que pot ser obtinguda en obert i que no és, per tant i com s'ha dit, un bé escàs».