L'Espai Òmnium de Manresa acollirà aquest dijous 7 de febrer a les 19.30h la presentació del llibre "Oriol Junqueras. L'acte es planteja "com a un homenatge al President d'Esquerra i a totes les persones preses i exiliades a causa de la repressió de l'Estat espanyol". La presentació serà en un moment clau, ja que faltaran molt pocs dies per a l'inici del judici als líders independentistes presos.

L'acte comptarà amb Sergi Sol, l'autor del llibre i un dels principals col·laboradors de Junqueras. Estarà acompanyat per l'alcaldable per Esquerra a Manresa, Marc Aloy; per l'humorista Peyu; per l'activista i amic personal de Junqueras, Maxi Calero, i pel músic Pep Picas.

"Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" analitza i contextualitza el rerefons que va determinar algunes de les decisions que el President d'ERCva haver de prendre durant alguns moments clau del procés independentista com la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, el desconcert després de la proclamació de la República, l'entrada a presó i l'aplicació de l'article 155, entre d'altres.

Però, més enllà del relat i de la informació inèdita d'aquest període, l'acte té la voluntat manifesta de "reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras". El llibre de Sergi Sol pretén ser també "un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament".