Vuit espectacles nous s'estrenaran a la Fira de l'Aixada amb l'objectiu de guanyar en interès i sorprendre els visitants

Els Jueus de l'Aixada estrenaran l'espectacle «Mirant la lluna», que es podrà veure a la plaça de Sant Ignasi Malalt. Narra el desarrelament en què es troben els nouvinguts. També a la plaça Sant Ignasi Malalts i a la d'Europa el taller de teatre dels Carlins representarà «Elga, la filla de la Seu». El grup de dansa Cor de Catalunya presentarà el conte de bruixes «Embruixats» als escenaris de la plaça Major i del parc de la Seu, i la secció de teatre del Casal Cultural de Dansaires Manresans farà accions itinerants amb «Memòria d'una dona forta». La colla castellera Tirallongues també estrenarà «Vull tocar la lluna» de forma itinerant, i els més joves de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural han preparat «Les encantades de Montserrat». El grup Komando posarà en escena «Rex Puterm» i els Carlins han preparat una recepció al rei Pere III i la reina Maria de Navarra que es durà a terme el dissabte al vespre a la sala Els Carlins, aprofitant que no hi ha butaques per les obres de millora que s'hi fan.

El carrer del Balç, per la seva part, mostrarà els secrets dels retaules medievals, com els que es poden veure a la basílica de la Seu, i la pintura gòtica, a través de diversos grups de recreació.