Tal com ha fet en els darrers anys, el Club del Joc del CAE torna a programar una nova edició del Torneig de Carcassonne de la Llum dins del programa d'actes de la Festa de la Llum de Manresa. El torneig es farà el dijous, 28 de febrer, al Cafè del Taller (c/ Sobrerroca, 14, de Manresa) a partir de les 9 del vespre.

La participació és gratuïta i el nombre de places està limitat a 60. Per aquest motiu és necessari fer la inscripció prèvia a través del web del CAE. Les places es cobriran per rigorós ordre d'inscripció.

Enguany s'incorpora una novetat al torneig: la possibilitat d'inscriure's per confraries. Una confraria és un equip format, com a mínim, per tres persones i permet accedir a diversos premis. Al marge de la classificació individual hi haurà una classificació per confraries -comptabilitzant els punts dels tres millors classificats de cada confraria- i un premi a la confraria millor caracteritzada. D'aquesta manera es vol estimular la competició entre colles d'amics, clubs de joc, entitats... sense perdre el toc distés i lúdic que sempre ha caracteritzat aquest torneig.

Les partides es faran utilitzant el joc bàsic del Carcassonne amb algunes de les ampliacions creades pel Club del Joc del CAE que tenen com a finalitat complementar el joc original i ambientar-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa. Enguany, s'utilitzaran les expansions "La Misteriosa Llum", "El Bisbe Galzeran" i "El Mercat".

Des del web del CAE es pot accedir a la informació de les expansions i els dijous 7 i 14 es pot practicar el joc i les expansions a les sessions de les Nits de Joc del Cafè del Taller.

El torneig de Carcassonne de la Llum formarà part dels torneigs classificatoris per al Campeonato estatal de Carcassonne que anualment se celebra entre els mesos de juny i juliol. En funció del nombre total de participants hi haurà dues o tres places reservades per als millors classificats.

Per dur a terme aquesta activitat el CAE té la col·laboració de La Disfressa, el Cafè del Taller, Devir -l'empresa editora de Carcassonne- i la Fundació La Xarranca, i el suport de l'Ajuntament de Manresa.