L'associació ASMES (Associació Síndrome de Ménière Espanya) ha estat present, avui dijous, a la Fundació Althaia de Manresa amb la finalitat de donar a conèixer aquesta malaltia crònica i la seva associació, que és única a tot l'estat espanyol.

El síndrome de Ménière és una malaltia crònica per a la qual, a dia d'avui, no hi ha cap tractament curatiu. És de llarga durada, de manera que pot ser que sigui per a tota la vida. No és una malaltia que posi en perill la vida de les persones i pot ser considerada més o menys greu en funció dels símptomes que la defineixen. Normalment, la seva evolució és per mitjà de crisis, èpoques en què s'aguditzen els símptomes, i altres èpoques en què són més lleus, podent conviure amb ells sense grans problemes.

Afecta l'oïde intern, se'n desconeix la causa i té com a símptomes principals: vertígens de rotació, acufens (sorolls als oïdes) i hipoacúsia (pèrdua d'audició).

A la fotografia, el soci d'ASMES amb una part de l'equip mèdic i de l'equip d'infermeria del Servei d'Otorrinolaringologia de la Fundació Althaia de Manresa.