Qualsevol ciutadà de Manresa major d'edat tenia la possibilitat de presentar candidatura per comandar Primàries Manresa a les municipals i deu ho havien fet ahir a l'hora de tancar edició. Com que hi havia temps de fer-ho fins a les 12 de la nit encara hi podria haver alguna sorpresa.

El límit per a la presentació de candidatures era el 7 de febrer a les 24 hores. Ara començarà una campanya electoral entre els candidats, que tindrà lloc des del dissabte 9 de febrer fins al divendres 22 de febrer.

Finalment, la votació de les primàries tindrà lloc el 23 de febrer tant en format presencial com de manera telemàtica. Els dies i les hores exactes es faran públics pròximament.

El resultat de la votació donarà l'ordre de la candidatura i només s'alterarà en el cas que no sigui paritària per tal que les dones estiguin representades almenys en un 40% de la llista, en cadascun dels trams de cinc llocs.

Un cop escollits els candidats hi haurà una segona fase en la qual es farà un procés participatiu amb tots els inscrits al registre per debatre i confeccionar el programa electoral.

Els deu candidats, en el mateix ordre en què han fet pública la seva candidatura, són Arnau Padró, Joan Gil, Pere Vinyals, Carles Chavarria, Fina Casals, Rosa Maria Hernández, Marc Olivé, Olga Rodríguez, Josep Maria Llobet i Ewerton Medeiros.

Finalment, Jordi Preñanosa, de 26 anys, ha decidit retirar la seva candidatura, segons va informar ahir Primàries Manresa.

Arnau Padró (Manresa, 1987) és enginyer informàtic membre del grup promotor de Primàries Manresa; Joan Gil, de 30 anys, és llicenciat en Ciències Polítiques, professor de català i gestor de projectes del tercer sector; Pere Vinyals (Manresa, 1964) és cap de manteniment i fabricació d'una empresa de transformació de plàstics i una persona vinculada al moviment veïnal com a expresident de l'Associació de Veïns de la Torre Santa Caterina i actual tresorer; Carles Chavarria, de 62 anys, és un empresari casat i pare de dos fills, orgullós de ser un manresà independentista; Fina Casals és nascuda a Sallent i fa 31 anys que viu i treballa a Manresa -la seva feina es desenvolupa en un conegut despatx d'advocats de la ciutat-, i presideix la plataforma No més morts a la C-55; Rosa Maria Hernández (Manresa, 1967) va treballar al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya a la Demarcació de la Catalunya Central fins que ho va deixar per problemes de salut, i va ser la cap de llista de Millor Manresa a les eleccions municipals del 2015; Marc Olivé és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i, en l'àmbit del voluntariat i acció cívica, ha estat implicat a l'AMPA de l'escola pública Flama i va ser president de l'associació TIC3 d'empreses tecnològiques; Olga Rodríguez (Manresa, 1968) és auxiliar de puericultura, treballa de dependenta i milita a Solidaritat Catalana; Josep Maria Llobet (Castelladral, 1957) és Policia Local de Manresa des del 1983 i, fins aquest gener passat, animalista; i Ewerton Medeiros (Cuité-Brasil, 1996) és operador informàtic, grau mitjà en sistemes microinformàtics i xarxes.