Quin lloc ocupa el pare en la criança dels fills? Com pot la mare donar accés al pare? Com trobar el lloc de cadascú amb l'arribada dels infants? Són tres de les qüestions que tractarà, aquest dimarts, 12 de febrer, l'acte organitzat pel col·lectiu Una altra educació. Hi participaran David Mancheño, pare i mestre format en pedagogia sistèmica, i Sílvia Marín, mare i terapeuta sistèmica.

Serà a les 7 de la tarda al centre cultural el Casino. Dijous, 14 de febrer, hi haurà una altra sessió organitzada pel mateix col·lectiu sobre les experiències al Bages de la moneda social. Al mateix lloc i hora que la de dimarts.

Amb l'arribada d'un infant es crea una nova família i apareixen nous rols. Els fills estableixen el primer vincle amb la mare i de manera progressiva s'aniran obrint al pare o a altres acompanyants. Per aconseguir un bon accés al pare i proporcionar, així, un bon equilibri interior a l'infant, serà determinant el paper de la mare. És el que tractarà, dimarts, la sessió "La paternitat en la criança. Buscant l'equilibri". Es resoldran diverses qüestions sobre aquest tema des de la perspectiva sistèmica i la criança conscient.

Què és una moneda social i com funciona? La sessió del dijous tractarà "La moneda social. Experiències al Bages". En aquest cas hi participaran Francesc Rota, de l'ecoxarxa moneda social del Bages i Guillem Vendranas, que parlarà de l'experiència a l'Institut Manresa Sis.