L'Ajuntament de Manresa ha contractat una empresa especialitzada en noves tecnologies per fer un recompte dels visitants a la Fira de l'Aixada d'enguany. És la mateixa que ja va comptabilitzar els assistents als principals actes de la darrera festa major.

Es tracta de BestFreeWifi, que utilitza el senyal que emeten els mòbils per captar xarxes wifi i saber, d'aquesta forma i amb les cor-reccions necessàries, quanta gent hi ha en un moment determinat en un lloc concret partint de la premissa que cada mòbil que es capta correspon a una persona. Aquest mètode no vulnera la privacitat, ja que només capta el se-nyal del telèfon mòbil que té cada dispositiu quan surt de fàbrica. S'anomena MAC Adress. Les cor-reccions es fan tenint en compte que no tothom disposa de mòbil, es pensa sobretot en nens i nenes, i que també hi ha qui té l'aplicació wifi desconnectada.

Els sensors per captar els se-nyals es col·locaran a la plaça Infants, a la Plana de l'Om, a la plaça Major i a la Baixada de la Seu, quatre dels principals escenaris de la Fira de l'Aixada.

A la darrera festa major ja es va dur a terme un recompte d'assistents fent servir aquest sistema. Durant el concert que van protagonitzar Els Catarres hi van passar més de 10.000 persones que duien mòbil. També va establir que durant el correfoc més de 8.500 persones van passar per la plaça Major, i que hi va haver un pic de 3.600 assistents a les 12 de la nit, a la part final de la cercavila de foc. No és la primera vegada que es fa un recompte dels assistents a l'Aixada. Fa dos anys la Fundació Universitària del Bages ja va fer un treball de comptabilització. Va arribar a la conclusió que entre 59.657 i 71.684 persones van visitar la fira. Poc més de la meitat serien de Manresa i la resta, de fora. Per fer aquest estudi es van fer controls d'entrada de vehicles a la ciutat, els passatgers que duien, i també enquestes al carrer.