Però no tot ha estat flors i violes durant l'alcaldia de Junyent. La Fàbrica Nova es continua degradant esbudellada, el polígon del Pont Nou es manté majoritàriament sense urbanitzar, s'ha renunciat a l'operació per transformar el sector est de la ciutat i no hi ha cap acord per soterrar les línies elèctriques que n'encotillen el creixement, el carril bici es mor de sentiment, el que havia de ser la conversió imminent dels antics jutjats en l'edifici corporatiu de la Generalitat no arriba mai.

S'han perdut milions d'euros per subvencions revocades a l'edifici Impuls del Parc Tecnològic (per permetre la implantació d'empreses no tecnològiques) i, també, per haver baixat dels 75.000 habitants.

La Generalitat ha obligat l'Ajuntament a repetir un concurs de 5,5 milions d'euros sobre l'enllumenat. Els problemes creixen en la remodelació del camp de futbol de la Pirinaica. L'obra de reforma del Museu Comarcal està encallada des de fa més d'un any. Amb l'entrada al govern d'ERC va quedar descartada l'operació que facilitava l'ampliació de l'hipermercat Carrefour a canvi de prolongar l'avinguda dels Països Catalans entre el Decathlon i la carretera de Viladordis. Una altra operació pendent és la de la nova escola de Valldaura, que fa una dècada que és en mòduls prefabricats, i la construcció del centre de tractament de residus al parc ambiental de Bufalvent. També hi ha hagut reculades sonades com l'intent de posar zones blaves i verdes d'aparcament a la Balconada, o la de moure la mesquita de la fàbrica de l'Aranya per dedicar l'edifici a serveis educatius.