Igual que va fer el Gerard, molts estudiants formen part d'alguna associació. A la UPC de Manresa, actualment, n'hi ha tres de relacionades amb el món del motor.

Totes tres donen l'oportunitat als estudiants de practicar el que aprenen a les aules i ampliar els seus coneixements. L'objectiu és participar en competicions universitàries, en les quals han d'aplicar els seus coneixements elaborant un pla d'empresa, dissenyant i produint un vehicle seguint les especificacions de la competició i, consegüentment, aconseguir el finançament per dur-ho a terme.

Dynamics UPC Manresa, formada per estudiants dels diferents graus de l'escola, és la més coneguda i ja fa tres anys que competeix al Formula Student. L'experiència els ha portat a anar millorant els resultats. La temporada passada van aconseguir una classificació excel·lent a les competicions en què van participar.

Synergy Racing Team va néixer fa un any amb l'objectiu de dissenyar i fabricar una moto de competició partint des de zero. Formada per estudiants del grau en Enginyeria d'Automoció, encara no han competit, però de ben segur que aviat els podrem veure al Motostudent.

EPSEM Raid Motor Sport, relacionada amb la competició en el món dels ral·lis raid i 4x4, fa poc que s'ha format a partir d'un grup d'estudiants de mecànica i automoció. Malgrat que tot just estan formalitzant la creació de l'associació, confiem que aviat els podrem veure en acció.

Estudiants dels diferents graus

Tres associacions diferents, integrades per estudiants dels diferents graus de la UPC de Manresa, i amb un tret en comú: la passió dels nois i noies que les formen pel motor i la competició.