Manresa homenatjarà dimarts a les víctimes de la matança d’Atocha de 1977 amb una placa davant dels jutjats.

L’acte es realitzarà dimarts, a les 11 del matí, a la placeta dels Jutjats de Manresa (C/ Arbonés, 29), on es descobrirà una placa en homenatge a les cinc persones que van ser assassinades per un grup de terroristes d’extrema dreta. Hi participarà l’únic supervivent que encara viu, Alejandro Ruiz-Huerta, l’alcalde de Manresa, Valentí Juyent, i representants de CCOO i el Col·legi d’Advocats de Manresa, promotors de l’acte.

El 24 de gener de 1977, un grup d’extrema dreta va entrar a un despatx d’advocats laboralistes situat al carrer Atocha de Madrid i va perpetrar un atac terrorista, en el qual van perdre la vida cinc persones (tres advocats, un administratiu i un estudiant) i quatre persones més van resultar ferides greus.

Per recordar aquests fets i en homenatge a les víctimes, el sindicat Comissions Obreres (CCOO), amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Col·legi d’Advocats de la ciutat, ha organitzat un acte que tindrà lloc el proper dimarts 12 de febrer, a les 11 del matí, a la placeta dels Jutjats de Manresa. Durant l’acte, que comptarà amb la intervenció de l’únic supervivent que encara viu, Alejandro Ruiz-Huerta, es col·locarà una placa commemorativa. També hi intervindrà l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i representants de CCOO i el Col·legi d’Advocats.