La Transèquia d'enguany apadrina el projecte solidari de Creu Roja «Alimenta't amb gust» per garantir un àpat saludable al dia als infants i joves que atén, una cinquantena cada dia. Per això totes les inscripcions inclouen un euro solidari que anirà íntegrament a Creu Roja de Manresa.

Ja s'ha obert el període d'inscripció per participar a la Transèquia, que es va presentar ahir al parc de l'Agulla. Se celebrarà el pròxim 10 de març. A l'edició de l'any passat hi van participar gairebé 5.200 persones, i també va tenir un component solidari. En aquest cas amb l'hospital de dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia. Va recollir més de 4.00 euros.

La Transèquia compleix 35 anys, i en fa 6 que l'organitza el Parc de la Sèquia de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia. Com els últims anys hi haurà quatre modalitats: a peu, en bici, corrent i en cadira de rodes. A peu hi haurà sortides a Balsareny, Sallent i Santpedor fins al parc de l'Agulla. En bici, hi haurà 3 recorreguts, de 14, 30 i 51 quilòmetres, amb sortida i arribada a l'Agulla mateix. Corrent es recorreran 25 quilòmetres entre Balsareny i Manresa. I en cadira de rodes hi haurà un recorregut circular amb sortida i arribada a l'Agulla.

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de la Transèquia, als ajuntaments per on passa i a l'Oficina de TurismeTambé el mateix dia. En el cas de les bicis la inscripció presencial s'ha de fer a les botigues de bicicletes 365 de Manresa i Sant Fruitós, i per córrer, cal apuntar-se a les piscines municipals de Manresa. Durant tot el matí hi haurà activitats infantils gratuïtes a l'Agulla.

Per fer la Transèquia calen uns 350 voluntaris, va dir ahir la seva coordinadora, Laia Muns. «Necessitem moltes mans, i sense no és possible fer-la».