El procés de Primàries Manresa preveu que tothom qui vulgui pugui votar per triar qui serà l'alcaldable i l'ordre de la llista a les pròximes municipals entre els 11 candidats que es presenten. Si el votant està registrat a la pàgina web de Primàries Manresa podrà emetre el seu vot de forma telemàtica. En cas contrari el dia 23 es duran a terme les votacions en un local que encara s'ha de determinar de forma definitiva.

Entre els 11 candidats caldrà escollir-ne quatre. A partir d'aquí qui tingui més vots encapçalarà la llista a les pròximes eleccions municipals. El segon més votat anirà de número 2 i així anar fent. Només es faran correccions per garantir una llista paritària.

Amb 11 candidats, però, no s'arriben als 25 que fan falta per poder presentar-se en el cas de Manresa. La llista s'acabarà de configurar posteriorment, va explicar ahir Fèlix García, del comitè local organitzador.

El dia 23 de febrer també hi haurà votacions de Primàries a una cinquantena de poblacions més de Catalunya. Ja se n'han celebrat a Barcelona, l'Hospitalet, Terrassa i Sant Just Desvern.

A Manresa el debat de candidats se celebrarà divendres vinent a 2/4 de 8 del vespre al centre cívic Selves i Carner. Els candidats exposaran el seu programa i hi haurà torn obert de preguntes. El dia 22 hi haurà la cloenda de la campanya a l'ateneu La Vinyeta, al barri de la Sagrada Família.