Per «raons de caràcter pragmàtic», com ara que canviar-lo de dia no era viable per la dificultat de mobilitzar una norantena de músics i cantaires. Perquè cada any s'omple i la gent que hi va l'hauria trobat a faltar. Per tot plegat, la Coral Font del Fil i la Unió Musical del Bages han decidit tirar endavant el Concert de la Llum 20è Memorial Maria Comas.

Faran el concert, com és tradició, el dia de la Llum, a 2/4 de 7 de la tarda, a l'església del Carme, tot i que, com va informar ahir aquest diari, el govern municipal hagi decidit anul·lar l'agenda, i la resta d'actes s'hagin ajornat, llevat de la missa. Només manca saber què faran els Tirallongues; tot fa preveure que no actuaran.

La Coral Font del Fil i la Unió Musical del Bages, formació convidada d'enguany al concert, van celebrar dimecres al vespre una reunió per decidir si mantenien o no el memorial, després que l'Ajuntament els comuniqués formalment que havia anul·lat els actes institucionals. Eduard Bosch, president de la coral, explicava ahir a Regió7 que el govern manresà els va donar total llibertat per fer el que volguessin. Al concert, Rosa Maria Ortega dirigirà la coral i Dídac Miralles la UMB. Els acompanyaran Jordi Franch (orgue) i Mireia Sobirana (piano).

Avui començaran els actes del programa de la Llum amb el pregó infantil, a les 11 del matí, i l'institucional a càrrec del dinamitzador cultural Joan Morros, a 2/4 de 8 del vespre. Ambdós al Saló de Sessions de l'ajuntament. A 2/4 d'1, després de l'infantil, a Puigterrà, s'inaugurarà la primera fase de l'itinerari botànic al parc.