Alumnes de l'institut Lacetània de Manresa han participat al desafiament de la First Lego League, el campionat de robòtica més important del món, que va tenir lloc dissabte passat a Vic. El del Lacetània va ser un dels 38 equips participants, provinents de tot el territori català i també d'Andorra.

La competició de Vic era una prova classificatòria per al campionat estatal. L'equip del Lacetània va estar format pels alumnes de tercer d'ESO Oussama Boulahya, Luis Gerardo Armas i Andy Antoni Ruiz, que van estar acompanyats per Pau Toureau, voluntari que els va oferir suport i ajuda al llarg de tota la jornada.

Els alumnes van haver de superar 3 rondes de proves i defensar davant d'un jurat un projecte d'investigació sobre aprofitament de residus per produir energia per fer funcionar una nau espaial. També van haver d'exposar diferents aspectes sobre el seu robot. L'equip, tot i no guanyar cap premi, va acabar satisfet amb la competició i amb ganes de continuar participant-hi.

Amb la participació a la First Lego League l'institut Lacetània vol incentivar el treball científic i tecnològic dels seus alumnes, donant-los l'oportunitat de gaudir d'un projecte de robòtica i posar-lo a prova al costat d'estudiants de diferents punts del país. Des del centre es valora molt positivament l'experiència i es preveu donar-li continuïtat.