Ni seguici d'autoritats, ni tronada manresana, ni ballada. Manresa viurà aquest any una Festa de la Llum inèdita, sense el seu dia central. Tal com va avançar ahir Regió7.cat, la coincidència amb la convocatòria de vaga general, a la qual ha decidit afegir-se l'Ajuntament, l'ha portat a anul·lar l'agenda institucional. Quant als actes programats per les entitats, la majoria s'ajornaran o ho han d'acabar de decidir.

Del calendari del dia 21-F només es mantindrà la missa per decisió de la parròquia del Carme. Els actes institucionals s'han anul·lat tots (el seguici de les autoritats, el de la imatgeria, la tronada manresana i la ballada de la imatgeria, participativa i de sardanes). Les visites al carrer del Balç tampoc no es faran perquè l'organitzador, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, és un ens municipal i, per tant, ha actuat en sintonia amb el consistori. Pel que fa a la resta d'activitats programades per les entitats, Cineclub Manresa ha ajornat fins al dissabte 23 la projecció prevista el dia 21, i la presentació a la Seu d'Ars Viva es farà l'endemà de la Llum, el dia 22, ha informat l'Ajuntament.

La colla castellera Tirallongues en la junta que celebrarà avui al vespre, ha explicat el seu president, Miquel Àngel Ramos. Tenint en compte la implicació de la colla en actes relacionats amb el dret a decidir i les seves actuacions al pla de Lledoners coincidint amb l'estada dels presos independentistes, però, tot fa pensar que suspendran l'actuació per afegir-se a la vaga.

No ha estat possible confirmar si es farà o no el Concert de la Llum. Quant al Campionat de Manresa de Ral·li Slot de la Llum, tot i que al programa d'actes figura que es fa el dia 21, és un error. Es farà l'endemà, dia 22, i el dia 23.

Pere Vila, president de l'Agrupació Cultural del Bages, una de les entitats protagonistes de la ballada, explicava ahir a Regió7 que van proposar a l'Ajuntament traslladar tots els actes tradicionals al dia 22 però que no ha pogut ser perquè hi ha alguna entitat a la qual no li anava bé, tenint en compte que és un dia feiner.

L'Ajuntament va explicar ahir en un comunicat que «s'han mantingut converses amb els administradors de la Festa de la Llum d'enguany, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, amb l'Associació Misteriosa Llum, i amb les entitats que organitzaven els actes festius previstos» el dia 21 «per intentar traslladar-los en bloc a una nova data», i que «davant la impossibilitat de fer aquests canvis», ha decidit «anul·lar els actes que en depenen directament».