Donar a conèixer la cultura xinesa i compartir-la amb els manresans. Aquest és el principal objectiu de la comunitat xinesa de la ciutat que aquest diumenge celebrarà l'Any Nou xinès, el del porc. S'iniciarà a les 5 de la tarda amb el ball del drac a la plaça Sant Domènec i posteriorment hi haurà un espectacle al teatre Conservatori amb música, poesia, dansa, mostra de vestits i jocs.

És el segon any que se celebra. En aquesta ocasió amb la particularitat que la celebració està organitzada conjuntament per les dues entitats culturals xineses de Manresa i el Bages: el Centre Cultural Xinès de Manresa i l'Associació Xinesa de la Catalunya Central. Té el suport de l'Ajuntament de Manresa.

Ahir es va fer la presentació. La presidenta del Centre Cultural Xinès, Xiaobing Wang, va afirmar que «el nostre objectiu és donar a conèixer la cultura xinesa i compartir-la». El president de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central, Chen Kang Nian, i el seu president executiu, Pan feng Nan, van assegurar que «sovint veuen la nostra comunitat com a negociadors, i tenim moltes coses a compartir». A la presentació també hi va assistir la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich, que va valorar de forma molt positiva la celebració de la festa.