Un jutge ha imputat dos membres del gestor d'infraestructures Adif per l'esllavissament que hi va haver a Vacarisses, on la caiguda d'un talús en una zona afectada per les pluges va causar el 20 de novembre passat el descarrilament d'un tren de la línia R4 de Rodalies i va causar un mort i una cinquantena de ferits.

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Terrassa, que és qui porta el cas, va interrogar dijous com a investigats un representant legal d'Adif i un empleat de la gestora d'infraestructures.

Un portaveu d'Adif va afirmar que la companyia no volia fer cap valoració sobre la investigació oberta pel jutge perquè es tracta d'un procés judicial obert.

El jutge està pendent de rebre l'informe de l'anàlisi de les caixes negres del comboi, així com altres atestats vinculats al sinistre, abans de prendre la decisió de si acorda noves diligències en la causa, en la qual s'han personat de moment vuit afectats.

Un passatger de 36 anys veí de Castellbell i el Vilar va morir en l'accident. Es tracta de Luigi Eduardo Picardo Soto, que tenia la doble nacionalitat espanyola i uruguaiana. Residia a la població bagenca des de feia pocs mesos. 49 persones més van patir ferides de diversa consideració, encara que cap d'elles de gravetat. L'accident va passar el 20 de novembre passat, quan el tren de Rodalies va descarrilar pel despreniment d'un talús a Vacarisses, en una zona afectada per les pluges que es dona la circumstància que havia estat revisada el dia abans per tècnics d'Adif, que no hi van apreciar cap anomalia.

L'accident va passar a 1/4 de 7 del matí. El despreniment va afectar quatre dels sis vagons del tren de Rodalies de l'R4 que feia poc que havia sortit de Manresa en direcció a Barcelona. Hi viatjaven 133 persones. La víctima mortal va sortir disparada del comboi.

Tècnics d'Adif van revisar el dia abans de l'accident la zona de Vacarisses on van passar els fets, on hi va haver el despreniment del mur de contenció, sense observar cap anomalia que els fes sospitar que es pogués produir alguna incidència.

L'accident mortal va ser el quart incident a causa d'esllavissades entre Sant Vicenç de Castellet i Vacarisses a la mateixa línia R4. Ja n'hi havia hagut els anys 2009, 2011 i, el darrer, l'agost del 2017.