La monja manresana Lucía Caram i el berguedà, Joan Casals, l'avi del Barça, van ser entre els premiats a la gala 'Culer de l'any'. El secretari tècnic del Barcelona, Éric Abidal, la Fundació Leo Messi i l'entrenador del Barça Lassa d'handbol, Xavi Pascual han estat els principals triomfadors dels guardons, nascuts aquest 2019 per distingir "els millors ambaixadors de l'ADN Barça".

Els premis, impulsats pel diari Sport i amb la col·laboració del FC Barcelona, es lliuraran dijous que ve, 14 de febrer, a l'Auditori 1899 del Camp Nou.

El jurat dels guardons, format per professionals del sector i en el qual hi ha el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha designat Abidal 'Culé de l'any' per la seva trajectòria tant a la gespa com als despatxos del Camp Nou, on ara treballa.

La Fundació Leo Messi ha estat distingida amb el 'Premi a la solidaritat' per haver impulsat el centre d'oncologia pediàtrica més gran d'Europa, el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona.

De la seva banda, el jurat ha atorgat a Xavi Pascual el 'Premi a la trajectòria culé', en reconeixement a la seva llarga carrera com a blaugrana, que va començar com a porter de l'equip d'handbol i que encara no ha acabat, ja que Pascual dirigeix al Barça Lassa des de fa deu anys.

La terna de premiats la completen la monja Lucía Caram, 'Premi especial'; la refugiada siriana de 16 anys i amb paràlisi cerebral Nujeen Mustafà, 'Premi Culé Internacional'; i l'Avi del Barça, Joan Casals, 'Premi al soci culé de l'any'.