A Lingwei Lin li agrada Manresa i té clar el motiu: «El cost per viure-hi no és tan elevat com altres indrets de Catalunya, com Barcelona i molts municipis de la costa». Va arribar a Manresa, on viu amb la seva família, el 2010, i de moment no pensa marxar. «Prèviament vaig viure a Platja d'Aro, on hi ha molt turisme, però a mi Manresa m'ha donat més oportunitats i el transport públic i el preu de l'habitatge, per posar dos exemples, no és tan elevat com en altres indrets», explica.

Els tòpics indiquen que els membres de la comunitat xinesa són emprenedors i obren, principalment, negocis en el sector serveis, amb els basars, els restaurants de menjar típic del país i, darrerament, bars normals i corrent. Però Lin no segueix aquest perfil. «Jo treballo en el sector de la construcció i al Bages ja hi he treballat per diferents empreses que s'han dedicat a fer obres a la comarca.

Vaig arribar, precisament, per fer uns treballs a l'Hospital Sant Joan de Déu i, posteriorment, he estat en altres projectes constructius de la ciutat», explica. Assegura que, com a estranger, una de les coses que té en compte és la situació econòmica i per aquest motiu, més enllà de la tranquil·litat i els altres actius de la ciutat, el preu dels diferents serveis i productes que ha de consumir en la seva vida diària és per a ell molt important.