Yong Jun Xia coneix bé la capital del Bages. Va arribar a la ciutat el 2005 procedent de la Xina. A diferència d'altres membres de la comunitat, que han passat per altres ciutats abans d'establir-se a Manresa. Aquest xinès, que té 44 anys, assegura sentir-se afortunat perquè va encertar a la primera la ciutat que ha acabat convertint-se en casa seva, i el de la seva família.

Assegura que no pensa canviar de ciutat, malgrat els membres de la comunitat xinesa siguin proclius a variar de lloc de residència, perquè aquí hi ha trobat una tranquil·litat que no ha vist en altres ciutats de Catalunya. «Valoro la tranquil·litat de la ciutat i l'amabilitat de la gent», assegura. Quan se li pregunta pels aspectes menys atractius de la ciutat, no se li acut cap resposta.

Prové de la regió de Zhejiang, com molts altres membres de la comunitat xinesa establerta a Manresa. I és que, per a les persones procedents del gegant asiàtic, la xarxa familiar és molt important. De fet, el concepte de família és més àmplia per als xinesos i per aquest motiu hi ha molts més membres que la integren que en les famílies catalanes. Així que a part dels atractius que destaquin les persones consultades, un factor important que acaba decantant els immigrants xinesos al lloc de destí és si a la ciutat hi haurà una xarxa familiar o coneguts que li puguin donar suport.