La Festa de la Llum de Manresa, iniciada el 15 de febrer passat amb els pregons i la inauguració de la primera fase de l'itinerari botànic al parc de Puigterrà, celebrarà a partir de demà dimecres el gruix d'actes centrals i tradicionals en uns carrers que comencen a engalanar-se de cara a la 32a edició de la Fira de l'Aixada del cap de setmana.

Aquest dimecres, la festa arrencarà al matí amb la Manresada, una activitat educativa adreçada als estudiants de secundària del Bages. Ja a la tarda, tindrà lloc la 4a Marxa de les Cinc Mil Canes, caminada popular amb torxes. La sortida serà a les 6 de la tarda al parc de l'Agulla i finalitzarà a l'església del Carme. La caminada estarà ambientada amb fragments teatrals de la història de l'aigua de la ciutat.

A 3/4 de 6 de la tarda hi haurà la rebuda simbòlica de l'aigua de la Sèquia, a càrrec del Club Atlètic Manresa, que recollirà l'aigua de la darrera resclosa de la Sèquia i la farà arribar al monument de la Llum a la plaça dels Infants. A les 7 de la tarda serà el moment de L'encesa de la Nova Llum; milers d'espelmes il·luminaran el Centre Històric.

A les 8 del vespre, a l'església del Carme, tindrà lloc el Misteri de la Llum, teatre litúrgic a semblança medieval i, en acabar, la processo d'espelmes des de l'església del Carme fins a la plaça d'Europa-plaça dels Infants. Tot seguit, tindrà lloc una de les grans novetats d'aquesta edició: Espais de Concòrdia, amb una projecció gegant d'imatge i so que enriquirà l'acte de l'Arribada de la Llum i l'Aigua al Monument de la Llum.

La jornada de demà dimecres inclou també altres atractius, com els Jardins de Llum 2019, la visita guiada La llum de l'Esplendor Medieval, el concert de Carles Cases, la ponència escènica dins el cicle Manresa des d'una altra mirada amb Natxo Tarrés i Quim Masferrer, i la festa del 12è aniversari del teatre Kursaal.

Suspesos la majoria d'actes del dijous amb motiu de la vaga

Pel que fa l'endemà, 21 de febrer i dia de la Llum, cal recordar que el govern municipal de l'Ajuntament de Manresa ha decidit suspendre l'agenda, i afegir-se a la convocatòria de vaga general d'aquell dia, una decisió que té un ampli suport de les organitzacions cíviques, sindicals i polítiques del país. De les d'activitats del programa festiu previstes per al dia 21, es mantindrà la missa a l'església del Carme, la Seu farà la presentació del projecte artístic Ars Viva l'endemà, divendres; i Cine-Club Manresa ha traslladat la sessió de cinema al dissabte. Tal com va informar aquest diari, el dia de la Llum també es mantindrà el Concert de la Llum 20è Memorial Maria Comas a l'església del Carme, a 2/4 de 7 de la tarda.